OBAVIJEST O PROMJENI MJESTA I VREMENA PCR TESTIRANJA NA COVID-19

Temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o proglašenju prestanka epidemije bolesti COVID-19, kao i malog broja dnevnih testiranja, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije izvješćuje građanstvo o prestanku rada DRIVE IN testiranja na lokaciji u Karlovcu, dr. Vladka Mačeka 48, zaključno sa danom 13. svibanj 2023.

PCR testiranje na bolest COVID-19 od 16. svibnja 2023. provodit će se u prostorijama Službe za mikrobiologiju i parazitologiju, Karlovac, Mažuranićeva obala br. 5, utorkom i četvrtkom, u vremenu od 7,15 do 8,00 sati (osim ukoliko je utorak ili četvrtak blagdan ili neradni dan).

Testiranje se ne provodi subotom, nedjeljom niti blagdanom odnosno neradnim danom.

Dolazak na testiranje je isključivo pješice, bez vozila (ne radi se o DRIVE IN testiranju).

Za testiranje se potrebno prethodno naručiti putem aplikacije na web stranici Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

NOVO – HPV testiranje!

Uvođenje multiplex PCR testiranja na respiratorne viruse – SARS-CoV-2/influenza A/ influenza B/ RSV

Poštovani,

 želimo vas obavijestiti da od 11.01.2023. uvodimo multiplex PCR test za dijagnosticiranje respiratornih  virusa  : influenza A i B, respiratornog sincicijskog virusa ( RSV) i SARS-CoV-2 , sve u jednom testu.

Uzorak je bris nazofarinksa ( BEZ brisa ždrijela ), u istoj transportnoj podlozi kao i za SARS-CoV-2

( Hanks ). Uzorkuje se na isti način kao i za SARS-CoV-2 odgovarajućim brisevima i podlogom.

Navedeni test raditi ćemo za početak dva puta tjedno , srijedom i petkom ,  na covid drive in punktu na adresi V.Mačeka 48 od 07:30 do 08:30 a primati ćemo i odgovarajuće uzorke iz ustanova kao i do sada za covid.

Nastavljamo i dalje raditi pojedinačno testiranje za SARS-CoV-2 ostalim danima.

Naručivanje pacijenata kroz aplikaciju ostaje isto.

CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19- jesen 2023.

Tijekom rujna i listopada Hrvatskoj se isporučuje varijantno mRNA cjepivo temeljeno na XBB.1.5 podvarijanti virusa SARS-CoV-2, a koja se očekuje da će dominirati u jesen/zimu 2023. godine.

Cijepljenje je ovu jesen preporučljivo osobama koje pripadaju sljedećim kategorijama stanovništva:

a) osobe od 65 godina životne dobi i starije,

b) korisnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika (bez obzira na dob, uključujući i djecu), kao i radnici domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika

c) osobe, uključujući i djecu, s kroničnim oboljenjima, posebice oboljenjima srca i pluća, posebno djecu s oštećenom plućnom funkcijom (cistična fibroza, kronična astma, bronhopulmonalna displazija) i s kongenitalnim manama

d) odrasli i djeca s kroničnim bolestima metabolizma (uključujući dijabetes melitus), kroničnim bolestima jetre, kroničnim bolestima bubrega, hemoglobinopatijama i oštećenjem imunološkog sustava (uključujući HIV infekciju)

e) trudnice

f) zdravstveni djelatnici / osoblje u jedinicama intenzivne skrbi, odjelima s posebno osjetljivim bolesnicima (npr. hematološki i onkološki odjeli) i hitnim bolničkim prijemima

Većini osoba navedenih pod točkama od a) do f) preporučuje se cijepljenje (ili docjepljivanje) jednom dozom varijantnog cjepiva XBB.1.5, neovisno o tome jesu li ranije cijepljeni ili su preboljeli COVID-19 te neovisno o tome kojom su vrstom cjepiva ranije cijepljeni. Ako je osoba ranije cijepljena ili preboljela COVID-19, jesenska doza cjepiva se preporučuje najmanje šest mjeseci nakon zadnje primljene doze cjepiva ili nakon preboljenja.

Od početka studenog nadalje, mogu se cijepiti sve ostale osobe, koje ne pripadaju kategorijama stanovništva za koje je cijepljenje preporučeno, ako žele. U tom slučaju se također primjenjuje jedna doza cjepiva, neovisno o prethodnom cijepljenju i preboljenju i o vrsti ranije primijenjenog cjepiva, a razmak od zadnje doze cjepiva ili preboljenja do primjene jesenske doze preporučljivo je da bude minimalno 12 mjeseci.

Termini za cijepljenje, za koje za sada nije potrebno prethodno naručivanje, u Službi za epidemiologiju u Karlovcu, Dr. Vladka Mačeka 48, (stara bolnica Dubovac), 1. kat, desno:

SRIJEDA 8-10 sati

PETAK    12-14 sati

Za dodatne informacije možete se obratiti na tel. 047/411-267 i na e-mail: cjepna@zjzka.hr.

Za cijepljenje se možete dogovoriti i sa svojim obiteljskim liječnikom.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2021/11/Privremene-preporuke-za-cijepljenje-protiv-bolesti-COVID-19-%E2%80%93-jesen-2023.-godine.pdf

Testiranje za bolest COVID - 19

Sve osobe koje pristupaju testiranju (osobe koje same plaćaju, strani državljani, osobe za koje testiranje plaća poslodavac,  osobe koje se testiraju temeljem uputnice nadležnog liječnika obvezne su se naručiti na testiranje putem e-sustava naručivanja, klikom na poveznicu.

Online prijava za PCR testiranje

Važne obavijesti

Podsjetnik liječnicima i građanima

Vlastite rezultate COVID 19 testiranja putem E uputnice,  čim su gotovi i poslani na CEZIH iz našeg laboratorija, možete vidjeti i isprintati preko Portala zdravlje u koji se ulazi vlastitom šifrom sustava E građanin.

Cijena PCR testa

Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije na 16. sjednici održanoj dana 30.siječnja 2023 donijelo je: Odluku o novoj cijeni PCR testa na COVID 19, koja od 01. veljače 2023. iznosi 60,00 € (452,07 kn) za PCR nalaz na hrvatskom i engleskom jeziku.

.

Covid-19
Savjeti za alergične osobe na pellud
Drive In - Lokacija na karti

In Memoriam

In Memoriam

Našem dragom  Marku Kraljević, Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragog kolege, prijatelja i suradnika Marka Kraljević iz naše sredine. Hvala za tvoj nesebičan rad i za tvoju beskrajnu predanost pacijentima. Pacijenti su uvijek bili tvoj prioritet, u svakom...

Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije

sanitarna iskaznica

SANITARNE ISKAZNICE

Zdravstveni pregled osoba koji podliježu obaveznom zdravstvenom pregledu obavezni su za određena zanimanja.

cijepljenje

PROGRAM CIJEPLJENJA

Provedbeni program obaveznog cijepljenja u Republici Hrvatskoj, cijepljenja su besplatna za sve obaveznike.

Higijenski minimum

HIGIJENSKI MINIMUM

Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije organizira tečajeve iz higijenskog minimuma.

Kontrola hrane

HACCP

Analiza opasnosti i kontrola kritičnih kontrolnih točaka subjekata u poslovanju s hranom.

Ispitivanje vode

ISPITIVANJE VODA ZA LJUDSKU POTROŠNJU

Upute za uzorkovanje vode i zahtjevi za izdavanje uporabnih dozvola.

Ispitivanje voda

ISPITIVANJE POVRŠINSKIH, PODZEMNIH I OTPADNIH VODA

Ispitivanje voda provodi Služba za zdravstvenu ekologiju.

Mikrobiološko testiranje

MIKROBIOLOŠKA ANALIZA

Mikrobiološku analizu hrane i čistoće objekata provodi Služba za zdravstvenu ekologiju.

DDD

DDD I BIOLOŠKI MONITORING VANJSKOG ZRAKA

Usluge dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije provodimo u objektima javne namjene i objektima u poslovanju s hranom.
Mikrobiološka ambulanta

MIKROBIOLOŠKA AMBULANTA

Popis pretraga, upute za uzimanje uzoraka i izdavanje nalaza.

Skip to content