U sklopu projekta „Živjeti zdravo“ u Karlovcu će se 14. rujna u 13:30 i 14 sati održati dvije akcije koje će označiti početak redovitih tjednih događanja: „Volonteri u parku“ i „Hodanjem do zdravlja“.

Projekt je financiran od strane Europske unije sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a implementira se u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo te brojnim drugim dionicima iz različitih sektora.

Promocija aktivnosti „Volonteri u parku“ održat će se  14. rujna 2018. s početkom u 14 sati u parku Ruski put gdje će se organizirati igre za djecu. Park Ruski put nalazi se na križanju Ruskog puta i Ul. Frana Kurelca i sastavni je dio Vrbanićevog perivoja.

 Različite sportske i zabavne aktivnosti u parku Ruski put održavat će se redovito prema kalendaru i programu događanja, a sve u cilju aktivnog i zabavnog provođenja slobodnog vremena na otvorenom i dodatnog povezivanja osoba svih generacija i to unutar sigurnog i zdravog okoliša. Koordinatorice aktivnosti su Renata Sumina, predsjednica Društva Naša djeca Karlovac, i Jasmina Rendulić, dopredsjednica društva. U narednom razdoblju iz sredstava projekta park će se dodatno urediti.

Promocija aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ održat će se 14. rujna 2018. s početkom u 13:30 sati na Foginovom kupalištu (kod sprava za vježbanje) gdje će hodače dočekati Ivana Starešinčić, mag. kineziologije. Nakon upoznavanja i razgibavanja, započinje se sa šetnjom u trajanju od sat vremena s pauzom za odmor i razgibavanje u parku Ruski put. Hodači će hodati stazom čija je ruta posebno osmišljena za potrebe projekta „Živjeti zdravo“, a koja će se iduće godine također dodatno urediti iz sredstava projekta. Nakon promocije aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“, hodanje će se održavati jednom tjedno u poslijepodnevnim satima za sve zainteresirane građane, a pod stručnim vodstvom magistara kineziologije Ivane Starešinčić i Zvonimira Conjara te profesorice kineziologije Alenke Belčić.

Hodanje je najmanje skupa i široko pristupačna tjelesna aktivnost za koju je najvažnije pronaći vrijeme i motivaciju. Rijetko je povezano s ozljedama i mogu ga prakticirati ljudi svih dobnih skupina, uključujući i one koji se nikada nisu bavili nekom fizičkom aktivnošću.

Skip to content