Poštovani kolegice i kolege, studenti, učenici te svi zainteresirani građani,

Pozivamo Vas da zajedno obilježimo Svjetski tjedan svjesnosti o antibioticima ( 18.-24.11.2019.te  Europski dan svjesnosti o antibioticima 18.11.2019., predavanjem i razgledavanjem našeg mikrobiološkog laboratorija.

Antimikrobna rezistencija ( AMR ) postala je zadnjih desetljeća javnozdravstveni problem od globalnog značaja što je prepoznala i Svjetska zdravstvena organizacija i mnoga stručna društva te se aktivno uključuju u rješavanje istog .

Jedan od načina jest i obilježavanje navedenog dana i tjedna svjesnosti, te  edukacija i osvješćivanje stručnjaka i građana o tom problemu.

Predavanje „Antimikrobna rezistencija u RH” održati će se 18.11.2019. u 13:00 u ZZJZ Karlovačke županije , V. Mačeka 48 ( predavaonica I. kat desno ).

Održati će ga Tamara Marković , dr.med.spec.mikrobiolog, voditeljica službe za mikrobiologiju ZZJZ Karlovačke županije a namijenjeno je prvenstveno liječnicima , studentima i učenicima ali i svim zainteresiranim građanima.

Razgledavanje mikrobiološkog laboratorija biti će organizirano 19.11.2019. od 12:00 do 15:00 sati na adresi Mažuranićeva obala 5 („na Kupi „) .

 

 Veselimo se Vašem dolasku !

Skip to content