Od veljače 2019. Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije u Savjetovalištu za prevenciju prekomjerne tjelesne težine i debljine počinje provoditi program poduke Život sa šećernom bolešću kroz petodnevnu edukaciju u malim grupama te redovite kontrolne susrete, a u cilju unaprjeđenja kvalitete života osoba oboljelih od šećerne bolesti.

Šećerna bolest je kronična bolest koja redovito zahtjeva od oboljeloga aktivan angažman na samokontroli i samozbrinjavanju kako bi uspješno kontrolirao svoju bolest. Usvajanjem zdravih životnih navika, redovitom kontrolom razine šećera u krvi i pravilnim uzimanjem propisane terapije postiže se bolja kontrola bolesti, smanjuje se rizik za razvoj komplikacija i znatno se unaprjeđuje  kvaliteta života.

Edukacija je namijenjena osobama oboljelim od šećerne bolesti i članovima njihovih obitelji te osobama s povećanim rizikom za razvoj šećerne bolesti.

Tijekom petodnevnog programa educirat ćemo Vas o:

  1. pravilnoj prehrani kao jednom od osnovnih principa kontroliranja šećerne bolesti,
  2. izradi plana prehrane,
  3. rizičnim čimbenicima za nastanak šećerne bolesti,
  4. značaju tjelesne aktivnosti u kontroli bolesti,
  5. pravilnoj primjeni terapije te
  6. komplikacijama koje nosi šećerna bolest i kako ih pravovremeno prepoznati.

Program je besplatan. Radionice se održavaju svaki radni dan (pon-pet) tijekom radnog vremena Službe za epidemiologiju. Grupe se formiraju na temelju pristiglih prijava.

Prijaviti se možete na e-mail: savjetovaliste@zjzka.hr i tel. 047/ 411 – 265.

Skip to content