U srijedu 28. studenoga 2018. godine, s početkom u 18,30  sati u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” Karlovac bit će predstavljena knjiga „Tjelesno vježbanje i zdravlje“ autorice prof.dr.sc.      Marjete Mišigoj –Duraković,dr.med.spec.,  redovite profesorice u trajnom zvanju- Kineziološki fakultet, Katedra za medicinu sporta i vježbanja.

Organizatori predstavljanja su Zajednica saveza športova Karlovačke županije  i Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, te nam je zadovoljstvo pozvati Vas da nam se pridružite na predstavljanju ove vrijedne knjige-sveučilišnog udžbenika.

Knjiga obrađuje značaj i mehanizme učinka vježbanja na zdravlje  i prevenciju najčešćih kroničnih bolesti od kojih boluje i umire većina današnjeg stanovništva, te daje zdravstvene preporuke za propisivanje vježbanja. Knjiga će biti od koristi liječnicima koji propisuju tjelesnu aktivnost u primarnoj i sekundarnoj prevenciji i rehabilitaciji, kineziolozima koji provode programe vježbanja  te  stručnjacima u području javnog zdravstva i zdravstvenog turizma.

Skip to content