Pozivamo Vas da nam se pridružite u obilježavanju Svjetskog dana srca, ove godine uz slogan  „Budi heroj srca-Obećaj“. Ovim sloganom pozivaju se svi da budu heroji srca te donesu odluke kojima će unaprijediti svoje zdravlje i zdravlje svog srca.

Obećaj obitelji da ćeš kuhati i jesti zdravije, više vježbat i prestati konzumirati duhan

Obećaj djeci da ćeš im pomoći da postanu aktivniji i kažu NE pušenju

Obećaj pacijentima da ćeš im pomoći pri prestanku pušenja, u smanjivanju kolesterola i podizanju svijesti o svim uzrocima srčano žilnih bolesti

 Malim promjenama u životnim navikama , kao što su pravilna prehrana, tjelesna aktivnost i prestanak pušenja  možemo smanjiti rizik od bolesti srca i moždanog udara, kao i poboljšati kvalitetu svog života i pružiti dobar primjer   slijedećoj generaciji.

  U Karlovačkoj županiji organizirat će se promotivne aktivnosti u svim gradovima (Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj, Slunj) i općini Vojnić. Građanima će se omogućiti da provjere vrijednosti krvnog tlaka, šećera i kolesterola u krvi,      doznaju svoj indeks tjelesne mase i ukupni rizik za bolesti srca i krvnih žila, te dobiju savjet liječnika. Navedenim aktivnostima želimo potaknuti naše građane na zdraviji i kvalitetniji život.

Raspored_obilježavanja_Svjetskog_dana_srca_2019._u_Karlovačkoj_županiji

https://www.zaklada-hks.hr/images/Aktivnosti/SDS/SDS2019/promotivni/SDS_2019_letak_web.pdf

Skip to content