Povodom početka provedbe projektnih aktivnosti Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” u Karlovačkoj županiji, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije i Hrvatski zavod za javno zdravstvo organiziraju konferenciju Nacionalnog programa “živjeti zdravo” koja će se održati:

5.ožujka 2018. god. u  Gradskoj knjižnici I.G.Kovačić ( Ilirska dvorana ), Ljudevita Šestića 1, Karlovac, s početkom u 10:00 sati.

Cilj konferencije je predstaviti primjere dobre prakse promicanja zdravlja u Karlovačkoj županiji s ciljem osnaživanja postojećih i implementacije novih aktivnosti. Na taj način povezali bi najvažnije dionike u promicanju zdravlja na županijskoj i nacionalnoj razini.

Projektne aktivnosti Nacionalnog programa “Živjeti zdravo” sufinancirane su iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj programa je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.Aktivnosti su usmjerene na poboljšanje zdravlja cijele populacije informiranjem, edukacijom i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivni maspektia zdravih stilova života:promicanju tjelesnog zdravlja (pravilna prehrana, tjelesna aktivnost, smanjenje prekomjerne mase, prevencija debljine), spolnog/reproduktivnog i mentalnog zdravlja te smanjenje pobola od kronično nezaraznih bolesti.

Skip to content