Energetska obnova objekta Službe za mikrobiologiju i parazitologiju u ulici Mažuranićeva obala br. 5 u Karlovcu

Izvješćujemo javnost o uspješno realiziranom projektu energetske obnove objekta Službe za mikrobiologiju i parazitologiju Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije, koji je izvršen u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Karlovačkom županijom u 2015. godini.

Cilj projekta bio je poboljšanje energetskih svojstava objekta Službe za mikrobiologiju i parazitologiju, što je u potpunosti i realizirano. U objekt su uvedene instalacije centralnog grijanja i plinske instalacije, čime je zamijenjeno dosadašnje grijanje na kruto gorivo. Nadalje, izvedeni su radovi na ugradnji energetski učinkovite stolarije te dijela energetske ovojnice -ugradnja toplinske izolacije pročelja i stropa prvog kata prema negrijanom tavanu.

Ova ulaganja će znatno pridonijeti boljem i kvalitetnijem radu mikrobiološkog laboratorija koji je namijenjen osiguranicima cijele Karlovačke županije.
Ukupna vrijednost investicije iznosi 624 tisuće kuna, od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao 203 tisuće kuna, Karlovačka županija osigurala je 240 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava, a ostatak potrebnog iznosa osigurao je Zavod za javno zdravstvo.

Zahvaljujemo Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Karlovačkoj županiji na uloženim sredstvima, te se nadamo nastavku suradnje i u narednoj godini.

Skip to content