Aktualno

Tribina o cijepljenju

IMUNIZATIONIMU2Povodom Svjetskog i Europskog tjedna cijepljenja Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije organizira  Tribinu o cijepljenju koja će se održati 25.travnja 2019. (četvrtak) u 17 sati u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić (Ilirska dvorana), Lj.Šestića1, Karlovac.

 Svake godine obilježava se svjetski i europski tjedan cijepljenja kako bi se promovirala važnost cijepljenja u sprečavanju bolesti i spašavanju života. Ove godine tjedan cijepljenja obilježava se  od 24. do 30. travnja pod sloganom „Zaštićeni Zajedno, Cjepiva Djeluju“.

Cijepljenje spašava milijune života svake godine i jedna je od najuspješnijih zdravstvenih intervencija u svijetu. Cilj je podići svijest o važnosti cijepljenja kao prevencije bolesti, kako bi omogućili da svako dijete bude zaštićeno od bolesti koje se mogu prevenirati cijepljenjem. Da bi to postigli potrebno je povećati cjepne obuhvate, a to možemo ostvariti samo širokom suradnjom svih dionika, od kreatora zdravstvene politike, preko zdravstvenih djelatnika i medija do roditelja i skrbnika djece koja se trebaju cijepiti.  Treba naglasiti da je cijepljenje mjera prevencije bolesti ne samo djece već i odraslih osoba tijekom cijelog životnog vijeka.

Na tribini će kratkim predavanjima sudjelovati liječnici koji sudjeluju u provedbi Programa cijepljenja u Karlovačkoj županiji, a nakon toga je predviđena rasprava na kojoj će svi zainteresirani moći postaviti pitanja vezana uz cijepljenje i bolesti protiv kojih se cijepi.

Na tribinu su pozvani i dobrodošli svi zainteresirani jer samo zajedno možemo ostvariti cilj da budemo društvo slobodno od bolesti koje se mogu prevenirati cijepljenjem.

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšala funkcionalnost stranice i omogućila Vam bolje korisničko iskustvo. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića.